startsidan

Morning Diaries är med på blogg.se startsida och jag är så himla glad!
Tacktacktack❤ Jag hoppas att alla nya som tittar in här vill stannar kvar, och ni vet väl att ni kan följa mig på Bloglovin' också? :) Ha en fin dag hörrni!

Klicka här för att följa Morning Diaries på Bloglovin'

clementiner, yoghurt och kanelrostade rispuffar

Torsdag 08.30 - Jordgubbs och citronyoghurt med kanelrostade rispuffar(rosta rispuffar med 1,5 msk honung eller socker och 0,5 msk kanel i ugn på 180°C), två clementiner och en kopp hallonte.


Godmorgon torsdag!

hur man gör overnight oatmeal (gröt över natten)


Receptet är lite justeringar och en generell variant med svenska mått av overnight oatmeal, som jag kom fram till efter en del receptsökning på Google.
Om man inte är särskilt förtjust i varken psylliumfrön eller linfrön tror jag att det blir ganska bra med bara lite extra havregryn, man får testa sig fram!

chocolate overnight oatmeal

Onsdag 07:15 - Overnight oatmeal med chokladsmak, serverad med jordgubbar, mjölk och solrosfrön samt en kopp kaffe.

Om sanningen ska fram så har jag aldrig gillat gröt, det är något med den klumpiga konsistensen och icke existerande smaken som jag har svårt för. Men nu har jag bestämt mig för att lära mig tycka om det genom att pröva på olika recept.

Jag testade att laga overnight oatmeal, vilket är som rå gröt gjord på havregryn som fått svälla över natten. Den blev rätt bra, dock var chokladsmak kanske inte det man var sugen på till frukost. Jag tror att det hade blivit bättre med bär som smaksättare. En fördel var att den inte smakade särskilt grötigt och jag tänker definitivt testa det igen fast med någon annan smak.

Jag lägger upp ett grundrecept senare idag, ha en fin onsdag!


hur man gör froyo


avokado, riskakor och kaneläpple

Tisdag 09:00 - Riskakor med avokado och creamcheeseröra(20g avokado blandat med 10g creamcheese, salt och peppar) samt ett tärnat äpple med kanel och ett glas C-vitamin.

Det var några av er som frågade efter receptet på frozen yoghurt så jag tänkte dela med mig av det senare idag, håll utkik!

frozen yoghurt med blåbärssmak

Måndag 07:15 - Frozen yoghurt med blåbärssmak toppad med nötkross och hallon samt ett glas mjölk.

Startar en lång måndag fylld av prov på ett litet roligare sätt med hemmagjord frozen yoghurt. Enkelt och gott!

söndagsmacka och vaniljte

Söndag 10:30 - Macka med smält 5%-ig ost, kokt skinka, tomat och persilja samt en blond grapehalva och en kopp vaniljte.

Jag tog en lång sovmorgon och när jag vaknade blev det frukost i solsken.


lite om mig


Hej frukostbloggen!



Följ mig på Bloglovin'


bloglovin
Matbloggstoppen