frukostgifar och lite så.

Onsdag - A-fil med granatäppelkärnor, All Bran Plus, lite valnötter och en kopp varmt citronvatten.
 

En ganska basic frukost såhär på en onsdag. Jag testade även att göra en frukostgif som ni ser nedan och sen kanske jag tog steget lite för långt med spola-bakåt-effekten, men i alla fall. Lite variation liksom! ;)
Idag ska jag på mitt livs första ansiktsbehandling, och jag är väldigt förväntansfull. Det var en födelsedagspresent som jag fick av mina föräldrar och det ska bli spännande att testa på. Vad gör ni en onsdag som denna?
 
 
--
Translation:
Wednesday - Sour milk with pomegranate, All Bran Plus, some walnuts and a cup of hot lemon water.
 
A pretty basic breakfast on a Wednesday. Today I also made a breakfast gif as you can see below, maybe I took it a bit to far with the rewinding effect... But variation can be good to! ;)
Today I'm also going to get my first facial treatment ever, and I'm excited. It was a birthday gift from my parents and I'm lookig forward to try it out. What are you guys doing a Wednesday like this?
 
 

receptet till chokladscones.

En variation av mitt grundrecept till scones. Med lite mer än 3/4 dl grahamsmjöl menar jag att man kan börja tillsätta 3/4 dl och sedan eventuellt tillsätta 1-2 msk extra beroende på hur lös "degen" blir, eftersom alla bananer är olika stora.
 
 
--
Translation:
The recipe for chocolate scones, makes 2 scones:
1 dl rolled oats
1 dl whole wheat flour 
1 banana
1 dl yoghurt (natural)
1 tbsp cacao
1 tsp baking powder
 
Heat the oven to 225º Celsius. Mix the banana smooth and then add all the other ingredients. Eventually add 1-2 tbsp extra whole wheat flour depending on how sticky your "dough" is. Make two round scones on a baking sheet, and then bake for approximately 20 minutes. Eat and enjoy (preferably with some peanutbutter)!
 
 

choklad, scones och jordnötssmör.

Tisdag - Chokladscones med jordnötssmör och en kopp varmt citronvatten.
 
Dagens frukost bestod av nybakta chokladscones. Jag har haft den här lite speciella idén ett tag, men inte kunnat förverkliga den förrän nu. Och de blev faktiskt fina, trots den lite annorlunda smaken på ett bröd. Jag ville inte att det skulle vara som att äta en marabouchoklad utan snarare att det skulle bli en chokladig eftersmak som gjorde sconesen (vilket ord!) lite annorlunda. Jag tycker att jag lyckades och även om man känner en del av bananen jag hade i passar det fint ihop med jordnötssmör. Tänkte dela med mig av receptet snart, men först måste jag överleva en till dag av alldeles för mycket att göra!
 
 
--
Translation:
Tuesday - Chocolate scones with peanutbutter and a cup of hot lemon water.
Today's breakfast consisted of freshly baked chocolate scones. I've had this odd idea for quite a while, but haven't been able to try it out until now. And they actually turned out pretty good, although it's a bit different flavor of a bread. I didn't want them to taste like a chocolate candy bar, instead I strived for a cholocate after taste which would make them a bit unique. And I think I accomplished my mission, even though you can taste the banana in them, but since banana goes very well with the peanutbutter it doesn't mind. I'm going to share the recipe with you later, I just have to survive another day of loads to do!
 
 

läsarfrukostar nummer tre.

Den här veckan har intresset för läsarfrukostar ökat lite, vilket känns jättekul! Fortsätt gärna att skicka in era bilder till min mejl: [email protected] med bredden 700px. Fick också en fråga angående hur många gånger man får skicka in sina bilder. Om man så vill får man skicka in varje vecka, så även om du varit med tidigare kan du vara med igen. Det finns heller inget sista inskikningsdatum eftersom detta inlägg är stående :)
Nu tar vi och tittar på veckans läsarfrukostar:
 
Ellens vackra frukost bestod av havregrynsgröt med kanel, russin och egenodlade hallon.
 
Vicky åt rågbröd med ädelmjukost och gurka, samt yoghurt med banan, müsli, solros- och linfrön. Plus en kopp kaffe med mjölk.
 
Sofie åt en lyxig pannkakstårta gjord på bananpannkakor varvat med kafferöra (naturell yoghurt+keso+kaffe), blåbär, och toppad med lite choklad/kokosgranola.
 
Jessica kokade fiberhavregrynsgröt med mango och nötter, till det en kopp kaffe samt en Wasa Husman med groddar och tomat.
 
Fridas frukost bestod av kvarg blandat med turkisk yoghurt toppat med osötad müsli, äppelmos och kanel. Hembakat bröd med ost samt en tropisk smoothie.
 
 
--
This weeks reader's breakfasts. Send in your breakfast photo with the width 700px to:
 

valnötsbröd, juice och så.

Söndag - Farmors valnötsbröd med Gotler korv, lax- och äggröra, tomat, smör och cheddarost. Samt ett glas apelsinjuice.
 
Hej på er!
Tyst har det varit den här veckan också. Även fast jag fotat några frukostar har alla bilder blivit så platta och tråkiga på grund av morgonmörkret att jag inte känt för att lägga upp dem. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.
I alla fall så jag att jag var på blogg.se startsidan igen. Så kul, tack! Och hej på er alla nya som kikat in, jag hoppas att ni gillar det ni ser och att ni vill stanna kvar!
I helgen har jag varit i den ganska så mycket större staden Stockholm, gått på dop och bott hos min farmor och farfar. Därför blev dagens frukost min farmors goda valnötsbröd, tillsammans med lite olika pålägg. Resten av min söndag kommer spenderas med att flyga hem till Umeå igen och plugga fysik. Hoppas ni har det fint! Kram på er.
 
 
--
Translation:
 
Sunday - Grandma's walnut bread with Gotler ham, salmon and egg salad, tomato, butter and cheddar cheese. A glas of orange juice.
 
Hello!
It's been very quiet here this week too. Even though I've photographed a few breakfast I haven't felt like posting them since they were so flat and boaring becaus of the non-existing light in the morning. I don't really know what to do about it. 
Anyways, I saw that I was on the frontpage of blogg.se which is so fun! Hi to all of you new visitors, I hope you like what you see and that you want to stay!
This weekend I've been in Stockholm, attending a baptism and staying at my grandparents house. Therefore my breakfast was my grandma's delicious walnutbread with some different toppings. The rest of my sunday I'm going to fly back to Umeå again and also study some physics. I hope you all are doing great, hugs!
 
 

läsarfrukostar nummer två.

Så, dags för läsarfrukostar! Det är så kul att ni skickar in, men det är fortfarande ganska få. Vi kör på lite till och jag hoppas att intresset fortsätter och ökar. Nu tycker jag vi kikar på den här veckans frukostar:
 
Linn lagade bananplättar toppade med flytande honung, kokosflingor, sötmandel och turkisk yoghurt. Med melon och mango, färskpressad rödbetsjuice (färsk grukmeja, ingefära, rödbeta och äpple) samt en kopp te med smak av ingefära och citron till.
 
Gabriella åt en god havrekligröt toppat med kanel, russin och kokosflingor. Samt tunnbröd från Mjälloms Palt, pepparkakor och jul-kaffe.
 
Hanzas frukost var somrig mitt i november med bär som smultron och blåbär, samt en kopp te.
 
 

Vill du att din frukost ska vara med? Skicka in den till [email protected]!
 
--
Translation:
This week's reader breakfasts. Ill try continue with this post and hopefully the interest will increase. If you want to contribute, send in you breakfast to [email protected]!
 

saffransugnspannkaka, froyo och bananpengar.

Söndag - Saffransugnspannkaka med froyo, bananpengar, kesella och valnötskross, en kopp grönt persikogrädd te.
 
Idag lagade jag saffransugnspannkaka. Så gott och även fast ingredienserna inte heter vetemjöl eller smör så smakar det pannkaka (fast som typ gift sig med en lussebulle). Receptet hittar ni på Emmas inspirerande blogg! Som ni ser så är bilderna ganska kassa och det blir svårare och svårare att fota nu när det är mörkt på morgonen, men jag får göra mitt bästa. Ärlig talat är jag redan less på vintermörkret och därför har jag gjort en liten peppig spotifylista som ni kan hitta här. Kram!
 
--
Translation:
Sunday - Saffron oven pancake with froyo, banana, quark and sprinkled with walnuts. A cup of green peach cream tea.
 
Today I made saffron oven pancakes for breakfast, it's super delicious and taste like pancakes even though it isn't made of butter nor flour. The recipe I found on Emma's inspiring blog but it's only in swedish. I suggest you maybe translate the recipe via Google translate or such if you're interested in making it (which I recommend!). As you also can see today's pictures are pretty bad, and it's getting harder for me to make good photos since it's very dark in the mornings now. I'm already sick of this darkness and therefore I made a happy spotify list, you'll find it here. Hugs!
 

riskakor, clementin och rabarbergrädd te.

Lördag - Riskakor med jordnötssmör-nötkross/smör-salami, en clementin samt en kopp rabarbergrädd te.

Hej fina ni!
Den här veckan har jag haft hjärnan och hjärtat på lite andra ställen och därför har bloggen blivit aningens lidande. Men nu tar vi nya tag! Och vad är inte bättre än att börja med en frukost på sängen? Himla mysigt och så värt efter en lååång men peppig fredag igår. Jag hoppas att ni har en bra lördag och så hörs vi imorgon. Kram på er!
 
--
Translation:
Saturday - Rice cakes with peanutbutter sprinkled with nuts/butter and salami, a tangerine and a cup of rhubarb cream tea.
 
Hello lovelies!
This week I've had my head and heart on other places and therefore the blog has been suffering a bit. But now I'm back. Can it be any better than to start off a day with breakfast in bed? I'm not sure. It's super cozy and so worth it after a looong but great friday yesterday. I wish you all a great Saturday and then I'll write you guys tomorrow. Hugs!

läsarfrukostar nummer ett.

Så, här kommer då det första inlägget med läsarfrukostar. Jag hoppas att det kan bli en stående grej, med läsarfrukostar varje söndag, men intresset denna vecka var ganska lågt. Vi kör en vecka till för att se hur det går, men funkar det inte så får jag hålla på idén ett tag. Här kommer i alla fall denna veckas läsarfrukostar:
 
Alma lagade ugnsbakad chokladbollsgröt med en god frukstsallad på persika, banan och jordgubbar till frukost, samt ett glas juice.
 
Mias frukost var havrechai gröt (där havregrynen har krossats till ett fint mjöl före kokningen och sedan kokats i Oatly's chai havredryck), med äppelmos och mer chai havredryck. Samt en surdegsmacka med laktosfri mjukost.
 
Antonia åt en smaskig overnight oats- och jordgubbsparfait bägare med müsli och kokosflingor på toppen.
 
Vill du bidra med din frukost? Skicka ett mejl med din bild, i 700px, samt en liten text till [email protected]!
 
 
--
Translation:
Some of my lovely reader's breakfasts. I hope I can keep this post up and make it regularly on every sunday, but I haven't gotten much response. I'll try it for another week, but if no one really is interested then I'll have to hold the idea for a while.
Do you want to contribute with your breakfast? Send an e-mail with your photo, in 700px, and a little description to [email protected]!
 

blåbärsyoghurt, clementin med mera.

Lördag - Blåbärsyoghurt med clementinklyftor, psylliumfrön, pumpakärnor, kokosflingor och valnötter, samt en kopp varmt citronvatten.
 
Så äntligen kom lördagen! Jag känner mig glad och pirrig idag, mest utav ingen anledning och fast min stad är regning grå idag tror jag att det blir en fin dag. Hoppas ni får en bra lördag!
 
Ps. Imorgon kommer inlägget med läsarfrukostar upp, så nu är sista chansen till att skicka in bilder till [email protected]!
 
 
--
Translation:
Saturday - Blueberry yoghurt with tangerine pieces, psyllium seeds, pumpkin seeds, shredded coconut and walnuts, plus a cup of hot lemon water.
 
Finally it's Saturday! I feel happy and excited, mostly out of no reason, and even though my city is rainy dull today I believe it will be a good day. Hope you all will have a great Saturday!
 
Ps. Tomorrow the post with reader's breakfasts will be up, so now is the last chance to send in pictures to [email protected]!
 

rosa gröt och så.

Fredag - Rosa lingongröt med varma hallon och rivet citronskal, ett glas mjölk.
 
Och så blev min fredag genast lite festligare med pastellig gröt till frukost. Superenkelt, bara att mosa ned lite lingon i gröten innan kokning och sedan toppa med varma hallon.
Idag går jag långdag med bland annat 140 minuters fysik på schemat. Livet som naturare alltså. Men sen är det helg!
Kram på er!
 
--
Translation:
Friday - Pink lingonberry oatmeal with warm raspberries and lemon cest, a glass of milk.
My friday got a bit more fun with a pastel colored oatmeal for breakfast. It's super simple, just mash lingon berries in the oatmeal before cooking, and then add some warm raspberries on top.
Today I have a looong day in school, with among many things, 140 minutes of physics class. Oh well. But after that it's weekend!
Hugs!
 

receptet till frukostkakor.

Att mixa dadlarna kan vara lite klurigt eftersom de fastnar i mixern, men de måste inte mixas helt slätt. Huvudsaken är att de är mosade, så att det blir lättare att mixa samman med äppelmoset. Kakorna blir inte helt knapriga, utan lite mjuka, men är väldigt goda. Såklart går även andra nötter och bär bra i.
 
 
--
Translation:
The recipe for breakfast cookies flavored with cardamom and lingonberries
50g pitted dates
1 dl rye flour
0,5 dl shredded coconut
0,5 dl lingonberries
35g walnuts, chopped
4 tblsp unsweetened applesauce
1 tsp cardamom
1 tsp vanilla powder
 
Mix the dates (it can be a bit tricky but they don't need to be made into a pure. The main reason to mix them is so that it will be easier to mix together with the applesauce.) Add the applesauce and mix some more. Then pour in the remaining ingredients (of course you can use different berries and nuts) and make into 2-3 cookies on a baking sheet. The cookies won't float out in the oven, so make them in the desired shape. Bake in oven for approximatley 30 minutes at 175º celcius. Set to cool and then enjoy!
 

frukostkakor med lingon och kardemumma.

Onsdag - Frukostkaka med lingon och kardemumma smak samt en kopp Earl Grey te.
 
Kakor, till frukost? Går det?
Svaret är ja, och även om det låter lite knäppt så är dessa goda, fyllda med massa bra grejer och mättande. En perfekt kombo och bra frukost, och är nästan godast om de bakas kvällen innan. Har man bråttom och inte hinner äta frukost är det bara att ta med sig en eller två av dessa i farten. Jag tror även att dessa skulle passa bra i form av bars, men det får bli en annan dag. Receptet får ni lite senare, tills dess får ni ha en himla bra dag!
 
 
--
Translation:
Wednesday - Breakfast cookies with lingon berry- and cardamom flavor. A cup of Earl Grey tea.
 
Cookies, for breakfast? Is that possible?
The anwser is yes, and even though it might sound funny it's not that weird since these are tasty, filled with loads of good stuff and is filling. A perfect combo and good breakfast, and they are almost even better baked the night before so they've been set to cool. If your in a hurry, these are the perfect breakfast to grab on the go. I also believe these would make good bars too, but that's for another day. I'll share the recipe later, until then - Have a great day!
 

havregrynsgröt, torkade tranbär och jordnötssmör.

Tisdag - Gröt smaksatt med kardemumma och vanilj, med mjölk, torkade tranbär, en klick jordnötssmör och valnötter. En kopp varmt citronvatten.
 
Så var lovet slut. Det var ett bra lov, därför är det lite synd att det är över. Men det är skönt med rutiner också.
Denna tisdag lagade jag en god gröt till frukost med smak av kardemumma innan jag cyklade till skolan. Man blandar bara ned kryddorna i gröten innan man kokar den, bäst blir det med lite mjölk till. Hoppas ni har en fin tisdag, kramar!
 
Ps. Ni glömmer väl inte att ni kan skicka in era frukostbilder, 700 pixlar breda, till min mejl [email protected]?
 
--
Translation:
Tuesday - Oatmeal flavored with cardamom and vanilla powder, eaten with milk, dried cranberries, peanutbutter and walnuts. A cup of hot lemon water.
 
And so the holidays was over. It was a good break from school, and therefore it's a bit sad it's over. But it's nice with routines too. This tuesday I made a tasty oatmeal for breakfast, flavored with cardamom and vanilla powder. You just simply add the spices in the oatmeal before boiling, and it's very good with some milk. Hope you're having a lovely tuesday, hugs!
 
Ps. Don't forget to send me your breakfast pictures, 700 pixels wide, to my mail [email protected]!

blåbärsyoghurt och stekt ägg.

Söndag - Blåbärsyoghurt och ett stekt ägg, samt en kopp champange-gräddte(ej i bild)
 
Godmorgon!
Startade sista dagen på lovet med en enkel och snabb frukost. Har liiite skolångest inför imorgon, särskilt som jag måstemåstemåste färdigställa en historiauppsats jag inte ens börjat på idag. Men jag har också planerat att träna och ikväll ska jag och ett gäng vänner dricka te hos mig, så jag har ändå något att se framemot denna söndag. Hur ser er dag ut?
 
 
 
--
Translation:
Sunday - Blueberry yoghurt with a fried egg, a cup of champange-cream tea(not in photo)
 
Godmorning!
I'm starting off the last day of the autumn holidays here in Sweden with a quick and easy breakfast. I have gotten a bit of school anxiety, since I really have to finish an essay in history today which I haven't even started writing. But! I also have planned to excersie and tonight a group of friends are having tea at my house, so I still have someting to look forward to this sunday. What are you guys up to today?

läsarfrukostar och så.

(bildkällorna hittar ni på min pinterest)
 
Jag hade tänkt börja med ett nytt koncept på bloggen. En kategori vid namn Läsarfrukostar. Eftersom de allra flesta av er gillar frukostar, och säkert lagar goda, roliga och fina frukostar själva tänkte jag att det är ett bra sätt att dela med sig av tips, idéer och kreativitet på. 
Jag tänkte att jag publicerar ett inlägg varje söndag med några läsarfrukostar(kanske 3-5 stycken åt gången?) och så kan ni skicka in era frukostbilder i bredden 700px till min mejl, [email protected], under veckan. Använd ordet "Läsarfrukost" som rubrik. Så kanske just din frukost dyker upp på bloggen. Vad säger ni, eller låter det alldeles galet?
 
--
Translation:
I'm thinking about creating a new category on the blog, called "reader's breakfast". Since I know a lot of you are very creative and eat pretty breakfasts I figured it's a great way of sharing tips and inspiration.
Every sunday I'll make a post with some readers breakfasts (about 3-5 at a time?). If you're interested, send me a photo of your breakfast with the width 700px and the mail titeled with "reader's breakfast" to my e-mail, [email protected]
What do you think, is it a good idea?
 
(picture sources is found on my pinterest)

frukostwrap och citronte.

Fredag - Frukostwrap
 
Idag bakade jag Oopsie bröd som jag sedan fyllde med massa gott och rullade det som en wrap. Grundreceptet till Oopsiebrödet finns här. Men istället för att göra två bröd gjorde jag en stor (tänk typ tortilla storlek) smaksatt med vitlökspulver och som jag sedan gräddade i cirka 20 minuter. Se till att brödet är välgräddat och att det har svalnat ordentligt innan det rullas ihop med fyllningen. Så gott!
 
--
Translation:
Friday - A breakfast wrap
Today I made Oopsie bread which I stuffed with some tasty stuff such as olives, cottage cheese, spinach and cherry tomatoes. The recipe for the bread is unfortunatley in swedish, but I suggest you Google Oopsie bread for a similar one. Make one big bread (the size of a tortilla). Make sure it's well baked and has cooled before you stuff it with goodies and wrap it up. So yum!
 


bloglovin
Matbloggstoppen