bagarstuga.
Såhär såg det ut när jag bakade, bakade, bakade hela dagen igår med mina släktingar. Det är lite av en tradition att varje höst träffas och baka tunnbröd(knäckebröd) samt anisbröd(mjukt bröd) tillsammans som ska räcka hela året. Allt gräddas i stenugn och receptet vi använde var min mormors syster. Goda goda bröd, allra bäst nygräddade med smör, vilket blev min frukost, men även när de är krispiga till jul med julskinka och allt.
--
Translation: This is what it looked like yesterday when I was baking the entire day together with my relatives. It's sort of a tradition to gather every autumn and bake crisp bread and a soft bread flavored with aniseed. Everything is baked in a stone-oven, and the recipe we used was my grandma's sister's. The bread is lovely, it's most delicious freshly baked with melting butter, which was my breakfast, but they're also good when they're all crispy at Christmas and you have one together with a slice of Christmas ham and some mustard.
Kommentarer
Postat av: Cissi Par
Ååå va underbart mysigt! Önskade att vi i vår familj gjorde sånt också!
Postat av: frida
åh vilken fin tradition. ser sjukt gott ut!
Postat av: Elin
Åh, fantastiskt!
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
låter som en härlig tradition!
Spana gärna in min webshop www.avanna.se Just nu får du som bloggare 50 kr att handla för om du anger
koden BLOGG
i kassan
gäller t om 19/9
Postat av: Anonym
Tunnbröd är fantastiskt gott, och så himla mysigt att göra sitt eget.
Trackback