receptet till bröd med valnötter.

Receptet är en version av detta som jag hittade på bloggen Ibland.nu! Glöm inte att ha i en nypa salt i brödet också!
 
Ps. Ni kan fortfarande fråga mig frågor fram tills på fredag!
 
--
Translation:
 
Adapted from this recipe by the blog  Ibland.nu!
Bread with walnuts
Makes 2
 
Ingredients:
1 egg
0,5 dl quark
1/4 tbsp rye flour
1 tbsp oats
Some walnuts
A pinch of salt
 
How-to:
Heath the oven to 225'C. Combine the ingredients and spoon out two breads on a baking tray with a baking sheet on it. Bake for approximatley 10 minutes or until the breads turn golden.
 

receptet till microbakad choklad- apelsingröt

Inspirerad av Linnéa testade jag att baka gröten i micron, och det blev jättegott! Testa ni också!
 
--
Translation:
 
The recipe for microwaved chocolate-orange oatmeal
1 serving
 
You'll need:
1 dl rolled oats
5 tbsp orange juice
1 eggwhite
1/4 tsp baking powder
A pinch of salt
1 tbsp cacao
Orange zest
Eventual sweetener
 
How-to:
Mix the egg in a bowl and then combine with all the remainging ingredients. Add sweetener and orange zest to taste. Microwave for 2-3 minutes at full effect. Enjoy!
 
Inspired by Linnéa and her microwaved oatmeal!
 

nybakat valnötsbröd, minitomater och jordnötssmör.

Måndag - Nybakat valnötsbröd med jordnötssmör, minitomater och en kopp varmt citronvatten.
 
Godmorgon!
Ny vecka och allt, och jag började min med nybakat bröd. Det påminner en del om Oopsie-bröd, men receptet är annorlunda även om resultatet blir rätt likt. Har man lite tid på morgonen, som jag idag, så hinner man med dessa bröd då de måste gräddas i ungefär 12 minuter, men annars så är det en bra helgfrukost! Receptet får ni lite senare, tills dess - ha en bra dag!
 
 
--
Translation:
Monday - Freshly baked walnut bread with peanutbutter, cherry tomatoes and a cup of hot lemon water.
 
Good morning!
I started of the new week by making some bread. It's quite similar to Oopsie bread, but the recip is a bit different even though the result is alike. If you have some time over in the morning, like I had today, this recipe works well since it needs to be baked for about 12 minutes. And if you don't then it's perfect for a weekend morning! I'll post the recip later, but until then - have a great day!
 
 

läsarfrukostar nummer sju.

Okej, så nu kikar vi på denna veckas läsarfrukostar tycker jag! Ni får gärna fortsätta skicka in era frukostar till min mejl [email protected] 700 pixlar breda. Även om man varit med förut så får man såklart skicka in igen.
 
Beata åt vaniljyoghurt med blodapelsin, valnötter och honung till frukost.
 
Sallys frukost bestod av smoothie på jordgubbar och hallon toppad med gojibär. Surdegsmacka med kalkon, tomat, basilika och ost.
 
Josefine hade lagat choklad och jordnötssmörspannakor. Som hon åt med kiwi och en blandning av hallon och yoghurt. Och receptet hittar ni här!
 
Linnéa åt en proteinrik banan- och citronäggkaka med hallonkvarg, macadamianötter och färsk mango.
 
Hannas frukost blev en mudcake frukostkaka med muffinskonsistens och chokladsmak. Receptet hittar ni här!
 
 
Translation:
This week's readers breakfast. Send in your breakfast photo, 700px wide, to my e-mail [email protected]!

gröt, apelsin och choklad.

Söndag - Mikrobakad gröt med choklad och apelsinsmak toppad med kokosflingor och apelsinklyftor, en kopp vitt hallonte.
 
En god frukost att starta sin söndag med och receptet kommer lite senare! Har en hel del att fixa med idag, så jag ska inte skriva alltför mycket. Men fortsätt gärna att ställa frågor eller skicka in läsarfrukostar! Ett inlägg med veckans läsarfrukostar kommer upp ikväll. Kram på er!
 
--
Translation:
Sunday - Oven baked oatmeal with chocolate-orange flavor, sprinkled with shredded coconut and orange pieces. A cup of white raspberry tea.
 
A very nice breakfast to start of a Sunday with, and I'll post the recipe soon! Today I have quite a to-do list to finish of so I'll be short. But feel free to ask me any questions or send me your reader breakfast! A post with this weeks reader's breakfast will be up tonight. Hugs!
 

blåbär, kvarg och keso.

Lördag - Blåbärskvargbägare med keso, toppad med blåbär, kokosflingor och rivet citronskal. En kopp yogi choco te.
 
Äntligen lördag och helg. Kvarg/kesellabägare är så enkla att göra och himla goda. För att göra denna med blåbärssmak så blandade jag 5 matskedar kvarg/kesella med 1 deciliter blåbär och 1 kryddmått vaniljpulver. Sedan vände jag ned det i ett glas och tillsatte 2 matskedar keso.
 
Nu är ni även runt 400 personer som läser bloggen och jag känner bara oj, hur hände det(?!) och såklart otroligt kul också.  Hej på er alla nya som hittat hit (och hej till er andra också som stannat kvar)! Eftersom det var ett tag sedan sist hade jag tänkt ha en frågestund igen.
 
 
 
Tills på fredag kan ni fråga vad ni vill. Om mig, om frukost, om livet eller om något helt annat. Jag gör mitt bästa för att svara!
 
Kram på er och ha en fin lördag nu!
 
 
 
--
Translation:
Saturday - Blueberry quark cup with cottage cheese, sprinkled with blueberries, lemon zest and shredded coconut.

Finally it's Saturday and weekend. Today's breakfast is so easy to make and so tasty. Simply mix 5 tablespoons of quark with 1 deciliter of blueberries and some vanilla powder. Put in a glass and add about 2 tablespoons of cottage cheese and enjoy!
 
Today there is about 400 people reading Morning Diaries and I just feel oh, wow, how did that happen(?!) and of course I think it's great too. Hello everyone new to the blog (and hello to all of you others too)! It's been a while since I last made time for you to ask me questions. So if there is anything you wonder, about me, breakfasts, the blog or something else, just ask. Until this friday you can ask as much as you want, and then I will sit down and do my best to anwser in an upcoming post.

Hugs, and have a great saturday now!

 
 

banana split.

Onsdag - Banana split, med keso, varma hallon, chokladsås (1 tsk jordnötssmör + vatten + 1 tsk kakao + lite honung), toppad med valnötter och kokosflingor. En kopp vitt hallonte.
 

En festlig frukost mitt i veckan! Det känns välbehövligt efter den jobbigaste tisdagen på länge med både prov och redovisning. Men nu är det onsdag och jag är peppad på resten av veckan. Ha en fin dag vänner!
 
--
Translation:
 
Wednesday - Banana split with cottage cheese, warm raspberries, chocolate sauce (1 tsp peanutbutter + water + 1 tsp cacao + a drizzle of honey), sprinkled with chopped walnuts and shredded coconut.
 
A festive breakfast in the middle of the week! It was much needed after the worst Tuesday with both math test and a book presentation. But now it's Wednesday and I'm happy and excited. Have a great day guys!
 
 
 

receptet till "grönt monster".

När man fryser en banan så tänk på att skala bananen innan(!) och dela gärna upp den i lite mindre bitar också då det är lättare att mixa. Annars är receptet enkelt och jättegott, testa tycker jag!
 
--
Translation:
 
The recipe to a green monster
1 glass
1 frosen banana
A handfull spinach
0,5 dl milk
1 tsp ground ginger
1 tsp vanilla extract or vanilla powder
1 tbsp ground flax seeds
A few drops of lemon juice
 
How-To:
Mix the frozen banana until the concistency is smooth. Blend in spinach and flax seeds and continue mixing. Add the remaining ingredients and taste. Pour into a glass and enjoy!
 
When you freeze a banana remember to peel it first, and it's also good to cut it into smaller pieces since it makes it easier to mix.
 
 

receptet till frozen yoghurt nummer tre.

För banansmak:
Tillsätt 1 banan och 1-2 krm vaniljpulver och mixa ned med övriga ingredienser.
 
För choklad-jordnötssmör:
Tillsätt 2 msk kakao och 1 msk jordnötssmör och mixa ned med övriga ingredienser.
 
 
--
Translation:
The recipe for frozen yoghurt number three
0,5 dl quark
0,5 dl cottage cheese
1 dl milk
1-2 tbsp stevia, honey (or other sweetener that measures equal)
 
How-to:
Combine all ingredients and blend until smooth. Pour into an ice cream maker and wait for 15 minutes or until it reaches desired consistency. Eat and enjoy!
 
For banan flavor:
Add a banana and 0,5 tsp vanilla powder and combine with the other ingredients before blending.
 
For chocolate-peanut butter flavor:
Add 2 tbsp cocoa and 1 tbsp peanut butter and combine with the other ingredients before blending.

frozen yoghurt med choklad-jordnötssmör och banansmak.

Söndag - Frozen yoghurt i två smaker, banan och choklad-jordnötssmör, toppad med hackade valnötter och kokosflingor. En kopp vaniljte (ej i bild).

Det här är den tredje varianten av frozen yoghurt som jag prövar här på bloggen, men det är ju så himla gott. Och roligt också att äta något med glasstextur till frukost.
Just detta recept innehåller även extra mycket protein, vilket gör det mer mättande och även fungerar bra att äta efter träning om man inte vill ha det till frukost. Jag är lite besviken på smakerna som kunde ha varit tydligare, men jag tänkte i alla fall lägga upp receptet ikväll. Tills dess får ni ha en fin söndag!
 
Ps. Jag har tyvärr inte fått in tillräckligt med läsarfrukostar i veckan för att kunna göra ett inlägg, men fortsätt gärna skicka in era bilder med bredden 700px, så ser vi om det kan bli ett inlägg nästa söndag istället.
 
 
--
Translation:
 
Sunday - Frozen yoghurt with two flavours, banana and chocolate-peanut butter, sprinkled with walnuts and shredded coconut. A cup of vanilla tea (not in photo).
 
This is the third type of frozen yoghurt I've tried here on the blog, but then again frozen yoghurt is so good. It's also fun eating something with ice cream texture for breakfast.
This recipe alos has extra protein in it, which makes it more filling and it also works good as a post-workout snack if you don't want to have it for breakfast. I'm a bit disappointed by the falvours which could have been more prominent, but I'll still post the recipe here tonight. Until then, have a nice sunday!
 
 

grönt monster.

Lördag - En "grön monster"-smoothie, mandlar och ett finncrisp med jordnötssmör.
 

Är grönt = äckligt?
Enda sedan jag såg hemsidan Green Monster Movement har jag velat testa en egen version av en grön smoothie, eller ett "grönt monster". Lite tveksam till att blanda ned spenat i min smoothie gjorde jag ett försök imorse. Och jag måste säga att det blev så himla gott. Verkligen. Till och med min mamma, som oftast är lite tveksam till mina nya frukostpåhitt, smakade och tyckte den var god. Så låt inte färgen avskräcka er från att testa receptet (som vanligt kommer upp lite senare), för det är bara att konstatera: Grönt är inte äckligt, grönt är skönt och himla gott.
 
 
-- 
Translation:
Saturday - A "green monster" - smoothie, some almonds and a sour dough rye crispbread with peanut butter.
 
Green = Disgusting?
Since I saw the Green Monster Movement website I've wanted to try my own version of a green smoothie, or a "green monster". A bit doubtful I mixed in spinach in my smoothie this morning, and it was sooo delicious. Really. Even my mother, who often is hesitant to my new breakfast ideas, tried it and thought it was tasty. So don't let the colour scare you off from trying the recipe (which I'll as usual post later), because green is good.
 

receptet till mugcake med chokladssmak.

Om man inte har kokosolja hemma så kan man använda kokossmör som man gör superenkelt själv (mixa 200g kokosflingor i ca 10 minuter, tänk på att stanna då och då och skrapa ned från kanterna), men tillsätt då en extra matsked mjölk till receptet.
 
 
--
Translation:
 
Chocolate breakfast mugcake
Serves 1
 
30g oats (mix to an oat flour)
1 tbsp cocoa
1/4 tsp vanilla powder
1 tbsp coconut oil (or you can sub for 1 tbsp home made coconut butter + 1 tbsp milk)
3 tbsp milk
1 egg
1/2 tsp baking powder
1tbsp honey or other sweetener that measures equal
 
How-to:
Combine all the dry ingredienst in a bowl, mix well. Then add the coconut oil, milk, egg and honey. Microwave for 1-2 minutes at full effect (don't bake it too long!). Eat and enjoy, preferably with some berries!
 
 
 
 

breakfast mugcake.

Måndag - Koppkaka, Muggkaka, Kaka i mugg(?) Mugcake med chokladsmak och hallon, samt en kopp Earl Grey te (ej i bild).
 

Lite svårt där att döpa det till något vettigt på svenska, så jag skriver "mugcake" också eftersom det låter ganska bra. Jag har sett lite olika mugcakes på amerikanska matbloggar och ville testa något liknande fast i frukostvariant. Gott var det och snabbt går det också, bara in i micron i 1 minut. Dock är det litet av en konst att micra den perfekt och tyvärr hade jag inne min lite för länge. Sen kanske den även passar lite bättre som mellis än som frukost, men det gör man ju som man vill med. Receptet kommer upp lite senare!
 
 
--
Translation:
Monday - Chocolate breakfast mugcake with raspberreis, and a cup of Earl Grey tea (not in photo).
 
I've seen mugcakes on different food blogs and I've wanted to try something alike for a while now, but in breakfast shape. So I made this recipe, and it was tasty and very easy to make. Just to microwave for a minute or so. But I must tell you it's an art to microwave it perfectly though, and unfortunatley I let mine bake a bit too long. Also maybe mugcakes are better suited for a snack or so, but I believe that is each one's choice. The recipe will be up a bit later!
 

läsarfrukostar nummer sex.

Så!
Här kommer era frukostar från den senaste tiden, lite juligt som jag inte hann posta i december (men fortfarande lika bra ändå) blandat "vanliga" frukostar också. Gott ser allt i alla fall ut att vara. Och fortsätt gärna att skicka in era frukostbilder 700px breda till min mejl [email protected]!
 
Catrine åt havregrynsgröt toppat med keso, banan, jordnötssmör, chiafrön och cashewnötter, plus en apelsin vid sidan av. 
 
Rebeccas söndagsfrukost bestod av saftiga apelsinklyftor (ej i bild), yoghurt med kiwi, bär och cashewnötter, en frökuse med skinka, sallad och röd paprika, samt en kopp kaffe.
 
Erika åt amerikanska pannkakor med florsocker, frysta blåbär och lingonsirap.
 
Även Sanna åt plättar fast gjorda på banan och med kesella och bär till. Samt vaniljte och sojamjölk samt ett glas yoghurt med müsli och resten av bären.
 
Viktorias frukost bestod av blåbärsgröt gjord på grahamsgryn toppad med banan, kanel och kokos.
 
Vilma tipsade innan jul om goda saffransskorpor, men de är ju fortfarande lika goda nu också. Receptet hittar ni här.
 
Linnéas frukost var mannagrynsgröt med saffran toppad med ett torkat klippt fikon, mandlar och valnötter. Plus en falurågrut med hemmagjord pepparrot- och äpplekräm och en skiva kallrökt lax.
 
Joséphine bakade scones som hon åt med ost och marmelad och te.
 
Jessicas juliga frukost bestod av en lussebulle, en kopp kaffe plus gröt med banan, kanel och pepparkakskrydda samt kokos!
 
 
--
Translation: Reader's breakfast since the last time. Feel free to send me your breakfast photo, 700px wide, to my e-mail [email protected].
 

knäckebrödspizza med oliver och salami.

Söndag - Knäckebrödpizza med krossade tomater, oliver, riven västerbottensost och salami. Ett glas mjölk.
 
Godmorgon (eller kanske goddag med tanke på vad klockan är)!
Idag bestod min frukost av knäckebrödspizza som jag skrivit om en gång tidigare, där ni även hittar tillvägagångssättet. Det är verkligen jättegott och kräver inget mer än en varm ugn och lite väntan (vilket det är värt).
Idag är det främst plugg som står på mitt schema, men jag hoppas ni har en fin söndag!
 
 
--
Translation:
Sunday - Crisp bread pizza with tomato sauce, olives, shredded cheese and salami. A glass of milk.
 
Good morning (or maybe good day hence to what time it is)!
Today my breakfast consisted of crisp bread pizza which I've written about earlier. Crisp bread pizza is so delicious and super easy to make, just bake for 10 minutes in a hot oven.
Today my world mainly will focus on studying, but I wish you a great sunday!
 

första inlägget 2013 och om jordnötssmör, grapefrukt och te.

Lördag - Pappas hembakta rågbröd med jordnötssmör, en grapefrukt samt en kopp grönt vaniljte.
 
Hej igen!
Och hej första inlägget på bloggen 2013. Idag är det exakt en månad sedan jag skrev sist. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men min jul var fin och ovan ser ni bland annat en av mina julklappar, en prenumeration på noveller från Novellix(hur bra?!). Jag hoppas att ni också haft ett härligt lov.
Nu tänkte jag i alla fall försöka starta upp bloggen igen efter den här halvdvalan. Jag blir så glad av alla era fina ord som jag fått under tiden jag varit borta och vill bara säga tacktacktack till allihopa, ni gör det så himla värt att skriva.
Mitt mål med bloggen nu är att försöka uppdatera 2-3 gånger i veckan, eftersom jag fortfarande vill ha kvalité framför kvantitet vilket morgonljuset sällan tillåter. Och sen ska jag också lägga upp alla de läsarfrukostar jag fått in under julen, men som ännu inte publicerats, men det tar vi imorgon. Fortsätt gärna att skicka era bilder förresten! Och kram på er!
 
 
--
Translation:
Hi again!
And hi to the first post on the blog in 2013! Today is exactly one month since I last wrote. I don't really know what to say but since then my Christmas has been lovely and above you can see one of my Christmas presents, a subscription to the short stories from Novellix (how great?!). I also hope you all had a wonderful holiday.

Now I'm trying to start up the blog again after this half slumber. I am so thankful for all of your lovely words which I've been receiving while I was away and I just want to say thankyouthankyouthankyou to everyone, you guys really make writing this blog worth it.
My goal now is trying to update 2-3 times a week. I still want quality over quantity, but the morning light here up north rarely allows it. And then I'll also post all the reader breakfasts I received during the time I was away but which haven't been published yet. Please continue to send your pictures to me by the way! Hugs!



bloglovin
Matbloggstoppen