hembakat bröd, vattenmelon och te.

Söndag - Hembakat bröd med räkost/gurka samt ost/tomat, vattenmelon och en kopp te med äppelpajsmak.
 
Godmorgon!
Söndag idag och jag har en del sysslor att göra. Det märks att man går natur när man har läxor redan första helgen. Min frukost var iallafall god och rågbrödet har min pappa bakat, ett bra sätt att börja dagen på. Kram på er!
 

grekisk yoghurt och finncrisp.

Tisdag - Grekisk yoghurt med valnötter och honung, fyra finncrisp med räkost och tomat, samt en kopp varmt citronvatten.
 

Jag är glad att vara tillbaka i skolan och träffa alla bra människor. Dagen startade jag med frukosten ovan och hjälp vilken kombo finncrisp och räkost är! Kram på er.
 
 

receptet till tegröt.

Hjortronkesellan som jag tycker man bör ha till gör man på 2 msk kesella och 1 näve färska hjortron eller 1 msk hjortronsylt som blandas ihop.

tegröt och hjortronkesella.

Måndag - Gröt med smak av te (Persian Earl Grey) toppad med hjortronkesella, mormors hjortronsylt och psylliumfrön och några teblad.
 

Min fina vän Johanna som för övrigt har en frukostblogg här tipsade mig om frukosten ovan. Det var gott, enkelt och det passade väldigt bra med hjortronkesella till. En roligare version av havregrynsgröt och receptet kommer snarast!
 
 

cheerios, yoghurt och citronvatten.

Fredag - Blåbärsyoghurt med fullkornscheerios samt en kopp varmt citronvatten.
 
Hej alla fina!
Idag åker jag ut till min stuga med några vänner för att ta till vara på det allra sista av sommaren. Hoppas ni får en grym helg medan jag är borta!
 

blåbärsyoghurt, valnötter och knäckebröd.

Tisdag - Blåbärsyoghurt med valnötter, kokosflingor och blandade bär. Grovknäcke med skinkost och tomat.
 
Har inga storartade planer för denna tisdag, mest mysa, städa lite och promenera. Men det känns rätt okej det också. Vad ska ni göra idag?
 

ugnsbakad gröt med smak av morotskaka.

Måndag - Ugnsbakad gröt med smak av morotskaka toppad med vaniljkesella(vaniljpulver+kesella), riven morot och kanel, samt ett glas isvatten till.
 
Godmorgon!
Pellans blogg hittade jag ett recept till gröt med smak av morotskaka. Det lät gott, men eftersom jag ville ha det lite mer som min ugnsbakade chokladbollsgröt skjutsade jag in den färdigkokta gröten i ugnen på 225°C i cirka 15 minuter. Till min besvikelse blev det inte lika gott som jag hoppats. Det smakade visserligen som morotskaka, men konsistensen var ju fortfarande som gröt och det med morotskakasmaken (haha, vilket ord!) gick liksom inte ihop för mig. Jag tror säkert att många skulle kunna gilla det, men det gäller tyvärr inte mig.
Ha en bra måndag!
 

hallonsmoothie, äpple och mandelsmör.

Söndag - Skivat äpple med mandelsmör samt en hallonsmoothie.
 
Hallonsmoothien är gjord på 2 msk kesella, 1 msk äppelmos, 1 dl frysta hallon och 4 msk mjölk som man mixar ihop. Till det åt jag skivat äpple med mandelsmör emellan vilket är SÅ gott. Det går även bra med jordnötssmör istället, men alltså - testa!
 
Nu ska jag ut på en powerwalk, ha en bra dag finisar!
 

en favorit från frankrike.

En favorit i matväg från tiden i Frankrike måste vara de solvarma små aprikoserna. Precis lagoma i storlek och så himla goda. På baugetten har ni även en hemlagad aprikos- och lavendelmarmelad som jag fick smaka. Ljuvlig den med. Detta påminner mig om att jag måste få tag på några aprikoser snarast!
 
Jag ska även försöka att bli bättre med bloggen. Sorry.
 

knäckebrödspizza och mjölk.

Torsdag - Ett glas mjölk samt knäckebrödspizza med rökt skinka, krossade tomater, västerbottensost och gräslök.
 
Godmorgon!
NU är det andra gången inom loppet av två dagar som jag äter knäckebrödspizza för det är verkligen gott. Plus att det är bättre än vanlig pizza. Så win win alltså.
 
För att göra pizzan sätter man ugnen på 200ºC. Lägger på det man gillar på sitt knäckebröd(jag använde Wasa Grovknäcke), dock är det viktigt att man brer på ett lager krossade tomater/ketchup först. Sedan gräddar man "pizzan" i ugnen i tio minuter. Sedan är det klart! Då har knäckebrödet hunnit bli mjukt och osten smält.
 
Jag tycker att ni ska testa detta. Kram!
 
 


bloglovin
Matbloggstoppen