vattenmelon- och hallonsmoothie.

Måndag 09:30 - Vattenmelon- och hallonsmoothie toppad med vattenmelonbitar.
 
Godmorgon!
Idag improviserade jag ihop en svalkande smoothie till frukost. God var den också! Det är lite svårt att ge något recept eftersom jag inte följde något, men det borde ungefär bli samma sak som att ersätta bananen ur det här receptet med 120 g vattenmelon istället :)
 

åter i sverige.

Overnigt oatmeal på svartvinbär och mjölk samt ett glas apelsinjuice.

Hej igen vänner!
Nu är jag tillbaka i Sverige efter tre veckors äventyr i ett land där kindpussar är ungefär lika obligatoriskt som att engelska inte är det.
Jag har haft det grymt kul, men i slutet var jag verkligen less på croissanter och baguetter. Därför var det extra gott när jag som första frukost på svensk mark lagade overnight oatmeal på svartvinbär.
 
Jag har fortfarande inte riktigt kommit hem, utan turar runt lite i Sverige och därför lär väl uppdateringen var lite lidande tills skolan börjar igen. Men jag ska försöka få in inlägg så fort jag har tid och tillgång till internet. Tills dess - ha det gott!
 

skakad mjölk.

 
Två bortglömda bilder på den goda milkshaken jag gjorde för någon månad sedan. Perfekt att svalka sig med på varma julidagar och så himla lätt att göra! Receptet hittar ni här.
Ha det bäst!
 

vad jag brukar läsa.

Idag tänkte jag dela med mig av två himla bra bloggtips...
 
Photo credits: Marta at whatshouldieatforbreakfasttoday.tumblr.com
 
Först ut har vi Martas tumblr som är fylld av inspiration och fina matbilder. Man hittar alltid nåt bra, och hon delar även med sig av recept där du bland annat får reda på hur man lagar mini-croissants. Mini-croissants. Alltså!
 
 
Photo credit: Katie at chocolatecoveredkatie.com
 
Sedan har vi Katie från USA, som har den bästa bloggen om man tvivlar på att gott och nyttigt inte går hand i hand. För Katie bevisar gång på gång motsatsen. Hon tar fram bättre varianter av klassiska som såväl nya sötsaker, och hon har även en hel del roliga frukosttips på sin blogg. Som nyttig kakdegsgröt till exempel. Kolla, kolla, kolla tycker jag!
 
 
 
 

svaren del två.

 

Hur får du alla idéer/inspiration till alla frukostar du gör?

Jag är tycker om att kika på matbloggar, Pinterest och att googla mig fram till nya och spännande recept. I princip 99% av all inspiration jag får kommer från internet. 

 

Hur kom du fram till frukosttemat på bloggen, och blir du aldrig sugen på att blogga om andra saker?

Jag såg massa fina frukostbilder på olika fotobloggar och sedan upptäckte jag även bloggen Simply Breakfast.

När jag insåg att jag kunde kombinera mitt stora intresse foto med dagens bästa måltid blev det så himla självklart att det var frukostar min blogg skulle handla om.

Visst, ibland kan jag känna mig sugen på att blogga om massa annat också, men samtidigt är det min bloggs genre som gör den speciell och därför vill jag hålla mig efter den :)

 

 

Jag undrar om du bloggat innan och
hur mycket brukar du fotografera annars. Vad fotar du helst förutom mat?

Jo, bloggat har jag gjort innan och foto har jag hållt på med i ungefär två år nu. Det var ungefär då jag fick min systemkamera och det var då intresset drog igång på riktigt.

Annars fotar jag helst mode- och modellbilder. Jag har en Flickr, som jag är lite dålig på att uppdatera, men där kan man i alla fall kolla in en del av mina bilder.

 

Jag undrar hur lång tid varje frukost tar på ett ungefär?

En frukost kan ta allt från 5 minuter till 30 minuter att laga beroende på vad det är. Ska det bakas i ugnen tar det ju ett tag men är det bara en tallrik fil så går det på mindre än en minut. Sedan lägger jag ju ned minst 10 minuter på att fota frukosten också. Men mellan 10-40 minuter om man räknar med det skulle jag tro.

 

 

Jag undrar vilken frukost som är din favorit som du äter när du verkligen är lat och orkar göra något avancerat?

Alltså det godaste, godaste i frukostväg som jag smakat var när jag var i Grekland. Min familj besökte en liten by uppe i bergen där en gammal gubbe och hans fru bodde. Gubben gjorde sin egen yoghurt från deras getter(som förövrigt strövade omkring fritt på byns gator) och som han bjöd på tillsammans med solvarma mullbär, valnötter och honung. Det var ljuvligt. Och det är väldigt enkelt att göra själv också när man är lat, fast med köpeyoghurt, bara att slänga ihop och sedan njuta. 

 

Jag undrar också hur länge du har varit "frukost intresserad"?

Jag vet inte riktigt, sedan mina frukostar började inkludera foto har jag blivit mer och mer intresserad. Men inte särskilt länge.

 

 

Det var alla svar, för att få bildkällor klicka på bilderna!


svaren del ett.

 

Vad heter du, hur gammal är du och vart bor du?

Jag heter Linn, jag är sexton år och jag bor i Umeå.

 

Kan du inte slänga upp en liten bild på dig själv? :)

Jovisst!

 

I was wondering what kind of camera and lens you use for your pictures :)

My camera is a Nikon D90, and I mostly shoot with my Micro Nikkor 60mm lens.

 

Vad heter textsnittet som du har i din header och på "frågestund"?

Det heter English Essay, och går att ladda hem från Dafont.com.

 

 

Vad jobbar du med?

Jag ska börja andra året på naturvetenskapslinjen, men nu under sommaren så är jag anställd av kommunen som ferieprao. 

 

Vad är meningen med livet?

42? ;)

 

Vilka är dina bästa tips för matfoto?

Jag är inte direkt något matfotoproffs men något som är väldigt viktigt är att få till ett bra ljus. När jag fotar mina frukostar gör jag det alltid i närheten av ett fönster så att det faller in dagsljus, och så använder jag aldrig blixt. Blixt, enligt min mening, föstör oftast matbilder och gör dem platta.

Ett annat tips är att fota manuellt, om man känner att man kan hantera det, då har man mycket större kontroll över inställningarna. När man fotar manuellt är det bra att anpassa vitbalansen efter situationen, särskilt om man fotar i JPEG.

När det kommer till styling av mat kör jag mest på känsla och det jag tycker passar varje enskild frukost. Jag tycker inte att det finns några rätt eller fel, bara smak.

 

Vilken tid går du upp på morgnarna?

Det varierar helt från dag till dag, men nu när jag sommarjobbar så ringer mitt alarm vid 06:45.

 

Vilken är din favoritfrukost?

Jag är en sucker för yoghurt/fil med någon god frukt och nötblandning, flingor eller rispuffar.

 

Är det någon frukost du gjort som inte blivit god?

Haha, ja, Tofughurten är ju en utav mina mindre lyckade försök. Dock inte värdelös, bara smaklös!

 

 

Vad skulle krävas för att du skulle vakna upp en morgon och vara helt tillfreds med allt?

Om jag fick vakna i ett nytt, spännande land, utan en massa måsten skulle jag nog vara nöjd med det mesta.

 

Var kommer din kärlek för frukost ifrån?

Oj, jag vet inte riktigt. Kanske för att frukostar är lätta att fixa, man kan variera det i massor och det är det enda målet man alltid får bestämma helt själv över, i alla fall när man bor hemma ;)

 


mini veckan.

Det blev en rätt liten samling frukostar från förra veckan som mest bestod av att packa, packa, packa för min del. Men ändå. Hade ni någon favorit, och testade någon banana bars:en?
 

äta med ögonen


Alla bilder kommer från min pinterest. Och bildkällorna hittar ni härhärhär, härhärhärhär, härhärhärhär och här.

receptet till banana bars.bloglovin
Matbloggstoppen