receptet till ungsbakad ballerinagröt.
Så, äntligen har jag tagit mig tid och sammanställt receptet till ungsbakad ballerinagröt. Hasselnötssmör hittar ni i välsorterade matbutiker, eller så kan man göra själv!
--
Translation:
The recipe for oven baked "ballerina"(a swedish vanilla cookie with nougat filling) oatmeal.
1 serving
1 dl rolled oats
3 tbsp milk
Some water
2 tbsp quark
1 tbsp honey
1/2 tsp baking powder
A dash of vanilla powder
1 banana + 1 tbsp hazelnutbutter + 1 tbsp cacao
How-to: Preheat the oven to 225 degrees celcius. Combine all the dry ingredients and then the quark, milk and som water. Put everything in an oven plate and bake for about 10-15 minutes. While baking make the "filling" by mash a banana with some hazelnutbutter and cacao. One the oatmeal is done, make a hole in the middle and add the filling. Enjoy!
Kommentarer
Svar:
Hej! Tack så mycket och vad roligt att du vill testa receptet :) Kesella är Arlas namn för kvarg. Såhär står det om kvarg på Wikipedia: "Kvarg (även stavat kvark) är färskost av surmjölk, koagulerad med mjölksyrebakterier... Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande." Alltså inte veganskt (?). Alternativ att byta ut kesellan med skulle kunna vara lite mosad silkestofu kanske, eller bara extra mycket vatten. Även om det nog inte riktigt blir lika krämig då :) Jag har aldrig testat så jag kan inte stå för att det blir bra, men berätta gärna hur det blev om du prövar!
Linn Cling
Svar:
Åh, tack så mycket! Så klart går det bra, det gör mig bara glad^^ Kram!
Linn Cling
Svar:
Hm, ja, jag vet inte för bananen är ju verkligen bra. Men du skulle kunna testa med kvarg eller yoghurt även om det ger en mer syrlig smak, dock vet jag inte hur det blir för jag har aldrig testat :)
Linn Cling
Trackback