om varm choklad plus recept.
Varm choklad är så himla mycket nostalgi. Och när världen är höstig och kall är det den bästa vardagslyxen enligt mig.
Varm choklad är både kyliga dagar i en snöhög ute i skidbacken som liten, samtidigt som det är en erupterande vulkan på min spis då jag och fina Cajsa skulle koka flera liter till våra vänner.
Idag är det måndag och världen är höstig och kall, så varför inte lyxa till det lite?
Det här receptet är ungefär det godaste jag har druckit. Det är extra krämigt tack vare maizena i receptet, och som sötning kan man använda både socker eller steviaströ. Fördelen med stevia är att det inte är blodsockerhöjande, vilket innebär att om du dricker en kopp på morgonen drabbas du inte av den där blodsockerkurvan som gör dig trött och dåsig timmen senare.
Så receptet då? Det ser ut såhär och kommer ursprungligen från Dagmar's Kitchen:
Till 1 liten kopp
1 msk socker/stevia strö
1 msk maizena
1 msk kakao
1 msk grädde
1 dl mjölk
Gör såhär: Blanda de 4 första ingredienserna i en kopp och rör om väl, det blir lite som en tjock "smet". Tillsätt sedan mjölken och fortsätt röra tills "smeten" löst sig nästan helt. Micra i full effekt i en minut. Njut!
--
Translation:
Hot chocolate equals nostaliga for me. It's the perfect treat on a cold autumn's day. The beverage makes me think of either days as a child outdoors playing in the snow, or of an erupting chocolate volcano which lovely Cajsa and I accidentally created while making a couple of litres to all of our friends last year.
Anyways, today is a cold monday so why not indulge?
This recipe is probably the best hot chocolate I've ever had. It's extra creamy thanks to the corn starch and for sweetener both sugar or stevia works. The pro about stevia is that it dosen't affect your blood sugar, so if you have it in the morning you won't get that "blood sugar curve" that makes you all tired a few hours later.
So the recipe? I adjusted it a bit, but originally it's from the pretty blog Dagmar's Kitchen:
Makes 1 tiny cup
1 tbsp cacao powder
1 tbsp sugar/stevia
1 tbsp corn starch
1 tbsp cream
1 dl milk
How to: Mix the four first ingredients, it will become almost like a thick "batter". Add the milk and continue stiring until the "batter" is solvde in the milk. Microwave at full effect for about a minute. Enjoy!
Kommentarer
Postat av: Cecilia
Jag begriper inte varför Frukostera-bloggen har försvunnit, och är orolig för Victoria som drev den... Men nu har jag väntat i flera veckor, och behöver inspiration. Din fina blogg hamnar härmed bland mina favoriter:-) Kan rekommendera varm choklad av märket "Clipper", det är ekologiskt kakaopulver sötat med råsocker!
Svar:
Linn Cling
Postat av: Ellinor
Vilken fantastiskt fin blogg och så många goda- och härliga recept du bjuder på!
Kram
Svar:
Linn Cling
Postat av: Johanna
Åh, älskar bilderna!
Svar:
Linn Cling
Postat av: PinkBow
Mmm love this!
Svar:
Linn Cling
Postat av: Åsa
super tack för en kanon fin blogg
Svar:
Linn Cling
Postat av: lovisa/polichinelle
dessa foton alltså. helt magiskt fina.
Svar:
Linn Cling
Trackback