Receptet är en version av
detta som jag hittade på bloggen
Ibland.nu! Glöm inte att ha i en nypa salt i brödet också!
Ps. Ni kan fortfarande fråga mig frågor fram tills på fredag!
--
Translation:
Bread with walnuts
Makes 2
Ingredients:
1 egg
0,5 dl quark
1/4 tbsp rye flour
1 tbsp oats
Some walnuts
A pinch of salt
How-to:
Heath the oven to 225'C. Combine the ingredients and spoon out two breads on a baking tray with a baking sheet on it. Bake for approximatley 10 minutes or until the breads turn golden.
Inspirerad av
Linnéa testade jag att baka gröten i micron, och det blev jättegott! Testa ni också!
--
Translation:
The recipe for microwaved chocolate-orange oatmeal
1 serving
You'll need:
1 dl rolled oats
5 tbsp orange juice
1 eggwhite
1/4 tsp baking powder
A pinch of salt
1 tbsp cacao
Orange zest
Eventual sweetener
How-to:
Mix the egg in a bowl and then combine with all the remainging ingredients. Add sweetener and orange zest to taste. Microwave for 2-3 minutes at full effect. Enjoy!
Inspired by Linnéa and her microwaved oatmeal!
Måndag - Nybakat valnötsbröd med jordnötssmör, minitomater och en kopp varmt citronvatten.
Godmorgon!
Ny vecka och allt, och jag började min med nybakat bröd. Det påminner en del om
Oopsie-bröd, men receptet är annorlunda även om resultatet blir rätt likt. Har man lite tid på morgonen, som jag idag, så hinner man med dessa bröd då de måste gräddas i ungefär 12 minuter, men annars så är det en bra helgfrukost! Receptet får ni lite senare, tills dess - ha en bra dag!
--
Translation:
Monday - Freshly baked walnut bread with peanutbutter, cherry tomatoes and a cup of hot lemon water.
Good morning!
I started of the new week by making some bread. It's quite similar to Oopsie bread, but the recip is a bit different even though the result is alike. If you have some time over in the morning, like I had today, this recipe works well since it needs to be baked for about 12 minutes. And if you don't then it's perfect for a weekend morning! I'll post the recip later, but until then - have a great day!
Okej, så nu kikar vi på denna veckas läsarfrukostar tycker jag! Ni får gärna fortsätta skicka in era frukostar till min mejl
[email protected] 700 pixlar breda. Även om man varit med förut så får man såklart skicka in igen.
Beata åt vaniljyoghurt med blodapelsin, valnötter och honung till frukost.
Sallys frukost bestod av smoothie på jordgubbar och hallon toppad med gojibär. Surdegsmacka med kalkon, tomat, basilika och ost.
Josefine hade lagat choklad och jordnötssmörspannakor. Som hon åt med kiwi och en blandning av hallon och yoghurt. Och receptet hittar ni
här!
Linnéa åt en proteinrik banan- och citronäggkaka med hallonkvarg, macadamianötter och färsk mango.
Hannas frukost blev en mudcake frukostkaka med muffinskonsistens och chokladsmak. Receptet hittar ni
här!
Translation:
This week's readers breakfast. Send in your breakfast photo, 700px wide, to my e-mail [email protected]!
Onsdag - Banana split, med keso, varma hallon, chokladsås (1 tsk jordnötssmör + vatten + 1 tsk kakao + lite honung), toppad med valnötter och kokosflingor. En kopp vitt hallonte.
En festlig frukost mitt i veckan! Det känns välbehövligt efter den jobbigaste tisdagen på länge med både prov och redovisning. Men nu är det onsdag och jag är peppad på resten av veckan. Ha en fin dag vänner!
--
Translation:
Wednesday - Banana split with cottage cheese, warm raspberries, chocolate sauce (1 tsp peanutbutter + water + 1 tsp cacao + a drizzle of honey), sprinkled with chopped walnuts and shredded coconut.
A festive breakfast in the middle of the week! It was much needed after the worst Tuesday with both math test and a book presentation. But now it's Wednesday and I'm happy and excited. Have a great day guys!
När man fryser en banan så tänk på att skala bananen innan(!) och dela gärna upp den i lite mindre bitar också då det är lättare att mixa. Annars är receptet enkelt och jättegott, testa tycker jag!
--
Translation:
The recipe to a green monster
1 glass
1 frosen banana
A handfull spinach
0,5 dl milk
1 tsp ground ginger
1 tsp vanilla extract or vanilla powder
1 tbsp ground flax seeds
A few drops of lemon juice
How-To:
Mix the frozen banana until the concistency is smooth. Blend in spinach and flax seeds and continue mixing. Add the remaining ingredients and taste. Pour into a glass and enjoy!
When you freeze a banana remember to peel it first, and it's also good to cut it into smaller pieces since it makes it easier to mix.
För banansmak:
Tillsätt 1 banan och 1-2 krm vaniljpulver och mixa ned med övriga ingredienser.
För choklad-jordnötssmör:
Tillsätt 2 msk kakao och 1 msk jordnötssmör och mixa ned med övriga ingredienser.
--
Translation:
The recipe for frozen yoghurt number three
0,5 dl quark
0,5 dl cottage cheese
1 dl milk
1-2 tbsp stevia, honey (or other sweetener that measures equal)
How-to:
Combine all ingredients and blend until smooth. Pour into an ice cream maker and wait for 15 minutes or until it reaches desired consistency. Eat and enjoy!
For banan flavor:
Add a banana and 0,5 tsp vanilla powder and combine with the other ingredients before blending.
For chocolate-peanut butter flavor:
Add 2 tbsp cocoa and 1 tbsp peanut butter and combine with the other ingredients before blending.
Om man inte har kokosolja hemma så kan man använda kokossmör som man gör superenkelt själv (mixa 200g kokosflingor i ca 10 minuter, tänk på att stanna då och då och skrapa ned från kanterna), men tillsätt då en extra matsked mjölk till receptet.
--
Translation:
Chocolate breakfast mugcake
Serves 1
30g oats (mix to an oat flour)
1 tbsp cocoa
1/4 tsp vanilla powder
1 tbsp coconut oil (or you can sub for 1 tbsp home made coconut butter + 1 tbsp milk)
3 tbsp milk
1 egg
1/2 tsp baking powder
1tbsp honey or other sweetener that measures equal
How-to:
Combine all the dry ingredienst in a bowl, mix well. Then add the coconut oil, milk, egg and honey. Microwave for 1-2 minutes at full effect (don't bake it too long!). Eat and enjoy, preferably with some berries!
Måndag - Koppkaka, Muggkaka, Kaka i mugg(?) Mugcake med chokladsmak och hallon, samt en kopp Earl Grey te (ej i bild).
Lite svårt där att döpa det till något vettigt på svenska, så jag skriver "mugcake" också eftersom det låter ganska bra. Jag har sett lite olika mugcakes på amerikanska matbloggar och ville testa något liknande fast i frukostvariant. Gott var det och snabbt går det också, bara in i micron i 1 minut. Dock är det litet av en konst att micra den perfekt och tyvärr hade jag inne min lite för länge. Sen kanske den även passar lite bättre som mellis än som frukost, men det gör man ju som man vill med. Receptet kommer upp lite senare!
--
Translation:
Monday - Chocolate breakfast mugcake with raspberreis, and a cup of Earl Grey tea (not in photo).
I've seen mugcakes on different food blogs and I've wanted to try something alike for a while now, but in breakfast shape. So I made this recipe, and it was tasty and very easy to make. Just to microwave for a minute or so. But I must tell you it's an art to microwave it perfectly though, and unfortunatley I let mine bake a bit too long. Also maybe mugcakes are better suited for a snack or so, but I believe that is each one's choice. The recipe will be up a bit later!