!!!

Klicka på bilden för att komma till sidan!
 

Nu har jag en rolig nyhet att dela med mig av! Morning Diaries har från och med idag flyttat till Radarmagazine.se! Så för att läsa alla nya inlägg kan ni klicka er in HÄR!
 
Ni som följer bloggen på Bloglovin' kommer INTE behöva följa om utan ni kommer automatiskt följa bloggen fast på den nya adressen. Dock kan det ta några dagar innan länken byts ut, så tills dess måste ni klicka er in själva på den nya bloggen.
 
Jag hoppas att ni vill fortsätta följa ändå och att vi ses på Radarmagazine! Jag tror att detta kommer bli super!
 

keso, kvarg och novellix.

Måndag - Kesokvarg (hälften keso, hälften kvarg) med valnötter, kokosflingor och solrosfrön, blodgrape, finncrisp med räkost samt en kopp varmt citronvatten.
 
Hej på er!
Jag börjar veckan med en sovmorgon och frukostläsning, vilket minst sagt är en fin kombo. Det gör måndagen lite roligare helt enkelt! Novellix erbjöd mig att plocka ihop fyra noveller från dem i en liten ask, vilket jag inte kunde tacka nej till. Idén med små berättelser som man hinner läsa även fast man har tidsbrist är himla bra tycker jag! Om ni vill kan ni också köpa asken som heter "Morningdiaries", med de fyra novellerna nedan↓. Ni hittar den i deras webshop och som läsare av bloggen kostar den bara 99:- (istället för 129:-) om ni uppger koden "Morning" innan ni betalar!
Hittills har jag hunnit läsa "Ella gör sig fri" av Karin Boye och "Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi lärt känna varandra innan du dog" av Jonas Hassen Khemiri och båda var riktigt bra!
Nu hoppas jag ni får en fortsatt fin måndag!
 
 
--
Translation:
Monday - Cottage cheese mixed with quark and sprinkled with sunflower seeds, shredded coconut and walnuts. Red grapefruit, hard sour dough rye bread with schrimp spread and a cup of hot lemon water.
 
Hi guys!
I'm starting off the week with a long breakfast combined with some reading, lovely! For my swedish understanding readers there's a special offer for short stories at Novellix. I got to choose four stories from their store, and the two I've read so far was great. Hope you have a nice Monday!
 

läsarfrukostar nummer tio.

Ny söndag innebär nya fina läsarfrukostar! Och ni kan som vanligt skicka in era frukostbilder till min mejl, fast nu skulle jag uppskatta ifall de var 800px breda istället för 700px som förut!
 
Emilias goda frukost bestod av grapefrukt, riskaka med kiwi, drickyoghurt, rooiboste och en croissant.
 
Alma åt surdegsbröd med tomat och persilja, juice och en kopp kaffe.
 
Beata lagade mandelpannkakor och åt det med limemarinerade hallon och turkisk yoghurt. Receptet till mandelpannkakorna återfinns här!
 
Rebeccas frukost bestod av smörgås, skivad vattenmelon och en kiwi.
 
Adèle åt också pannkakor, fast gjorda på banan enligt detta recept och med blåbär och varm honung till.
 
 
-- 
Translation:
This week's readers breakfast. Send in your breakfast photo, 800px wide, to my e-mail [email protected]!
 

receptet till varmt äpple med kardemummafluff.

 
 
--
The recipe to apple bake with cardamom protein fluff
Serves 1
 
You'll need:
1 apple
Muesli (or just nuts and berries)
1 eggwhite
4 tbsp quark
1/2 frozen banana
1/4 tsp cardamom
 
How-to:
Heat the oven to 200°C. Take out the core of the apple and cut into circular slices. Bake until soft in the oven, meanwhile make the cardamom fluff by whisking an eggwhite until it's fluffy. Mix the banana smooth and then add into the egg together with the quark and cardamom.
Layer apple slices with cardamom fluff and muesli inbetween. Eat and enjoy!
 
 

vaniljkvarg, banan och hasselnötter.

Lördag - Vaniljkvarg med bananpengar, pumpafrön och hasselnötter. En kopp varmt citronvatten.

Äntligen helg! Efter en vecka med lite för lite sömn var det riktigt skönt att få sova ut imorse. Till frukost gjorde jag vaniljkvarg, som är superenkelt och hur gott som helst. Man bara blandar sin kvarg/kesella med vaniljpulver eller vaniljarom och rör ned en halv mosad banan också! Jag har haft lite ont om tid i veckan, men snart kommer både recept och frågestundssvar upp på bloggen. Tills dess får ni ha en fin lördag!

 

--

Translation:

Saturday – Vanilla quark with sliced banana, pumpkin seeds and hazelnuts. A cup of hot lemon water.

Finally it’s weekend! And after a long week with too little sleep it sure is well needed. For breakfast I had vanilla quark, which is super easy to make and oh-so-tasty. Simply mix quark with vanilla powder or vanilla extract, and also add half a mashed banana! Have a great saturday guys!


varmt äpple och kardemummafluff.

Tisdag - Äppelbakelse med proteinkardemummafluff, hemmagjord müsli samt en kopp Earl Grey te (ej i bild).
 
Hej igen på er!
Denna tisdag är jag ledig, vilket är himla skönt! Därför lade jag ned lite extra tid på en rolig frukost imorse då det inte hunnits med annars. Jag har velat testa både Steph's äppelbakelse  och Emmas proteinfluff och därför gjorde jag en kombo av dem båda i dagens frukost. Och det blev så gott!
Delar med mig av receptet lite senare och i veckan ska jag även försöka publicera svaren på era frågor också. Tills dess får ni ha det fint!
 
--
Translation:
Tuesday - Apple bake with cardamom protein fluff, home made muesli and a cup of Earl Grey tea (not in photo)
 
Hi again!
This tuesday I'm free from school, which feels great! That also gave me some extra time to spend on making a nice breakfast. I've wanted to try both Steph's apple bake and Emma's protein fluff and therefore I made a combo of them both this morning. And it was very tasty!
I'll share the recipe with you soon, have a great time until then!
 
 

läsarfrukostar nummer nio.

Okej!
Lite försenat, eftersom min helg varit rätt fullbokad, men fortfarande lika fina som vanligt kommer veckans läsarfrukostar. Har fortfarande många på lager så publicerar dem lite eftersom, men ni kan ändå skicka in nya om ni vill till min mejl [email protected]!
 
Alma åt två skivor rostat vörtbröd med ost och tomat, en skål med äppelmos, knäckebröd och mjölk samt juice.
 
Saras goda frukost bestod av havregrynsgröt kokt med mandlar, chiafrön och smaksatt med lime och kokos, toppat med blåbär, mjölk och cashewnötter.
 
Ellen åt lingongrova med ägg, ost och skinka och paprika och fruktsallad med kanel, russin och keso!
 
Sannas frukost var extra lyxig med flera brödsorter, ost, apelsin, marmelad, skinka, salami och grönsaker! 
 
Cornelia lagade bananpankakor med vaniljyoghurt och värmda jordgubbar!
Paulinas fukost bestod av grapefrukt och grekiskt bröd med äggröra, körsbärstomater och färsk basilika. Samt ett annat grekiskt bröd med sallad, skinka, regato-ost och rädisor.
 
 
--
Translation:
This week's readers breakfast. Send in your breakfast photo, 700px wide, to my e-mail [email protected]!

receptet till frukost cheesecake.

Klicka på bilden för att se receptet i större format! (Nypan salt ska tillsättas till bottnen tillsammans med de övriga ingredienserna)
 
--
Translation:
Breakfast cheese cake
Serves 1
 
You'll need:
0,5 dl oats
1 tsp psyllium seeds
2 tsp virgin coconut oil
A pinch of salt
0,5 dl yoghurt (I used blueberry yoghurt)
1 eggwhite
A pinch of vanilla powder
1/2 banana
50 g frozen raspberries
 
For the crust:
Combine the oats, psylliums seeds (can be omitted), coconut oil and a pinch of salt. Stir and the press out in a pie dish or an oven proof bowl. Bake for 7-10 minutes at 225°C or until it gets a golden color. Don't worry if it's a bit "crumb-y" it will come together overnight. Set to cool.
 
For the first layer:
Blend yoghurt, an eggwhite and a pinch of vanilla together and stir well. Then pour over the crust and microwave for about 40 seconds at full effect our until it isn't loose any more.
 
For the second layer:
Mix banana and raspberries together until smooth. Pour the mixture over the rest of the cheese cake. Cover with plastic foil add leave in the fridge overnight. Take out in the morning, eat and enjoy!
 

läsarfrukostar nummer åtta.

Denna vecka har jag fått in en himla massa läsarfrukostar! Det känns såklart jättekul, men för att inte inlägget ska bli alltför långt har jag valt att spara vissa till nästa söndag och publicera dem då istället. Så ifall din bild inte är med denna gång, så håll utkik, den kommer att komma upp! Och även om jag fått in en del bilder får ni gärna fortsätta in era frukostbilder 700px breda till min mejl [email protected]. Men nu kikar vi på hur era frukostar sett ut denna vecka!
 
Matilda åt vaniljkesella blandat med hallon med banan, färskpressad grape/apelsinjuice, en kiwi, kalkon/keso/gurkmacka och en äggmacka med dill.
 
Sallys frukost 2013 bestod av fil med äpple, chiafrön och gojibär. Knäcke med keso, gurka och kalkon.
 
Alma åt tegröt toppad med mango. Finn crisp med jordnötssmör och kokos, fruktsallad på apelsin och mango samt ett glas juice.
 
Lovisa åt en frukostvariant med linfrön på yoghurten tillsammans med juice och smörgås med paprika.
 
Cissis frukost var sojayoghurt med frusen mango, hackade hasselnötter, mandlar och russin, plus en ostmacka med paprika och en kopp kaffe till det. 
 
Fanny lagade ugnsbakad päron-kokosgröt och åt den toppad med päron och kokosgrädde.
 
Erikas frukost bestod av kesoplättar med jordgubbar, blåbär och bananpengar. Toppad med lite vaniljsocker, och en kopp te med kakao och apelsin-smak.

cheesecake till frukost

Söndag - Frukostcheesecake toppad med bananpengar, rivet citronskal och kokosflingor. En kopp varmt citronvatten.
 
Inspirerad av fina Celina lagade jag en cheesecake till frukost. Så himla rolig idé och gott var det plus att man gör den kvällen innan, så har man bråttom på morgonen är den perfekt då den redan är färdig och klar att ätas. Receptet lägger jag upp lite senare och så kommer ett inlägg med era frukostar ikväll också! 
 
 
--
Translation:
 
Sunday - Breakfast cheese cake with banana slices, lemon cest and coconutflakes on top. A cup of hot lemon water.
 
Inspired by lovely Celina I made a cheese cake for breakfast. Such a nice idea and it was really good. A great con is that you make it the night before, so if you're in a hurry in the morning it's the perfect breakfast since it's already done. I will post the recipe later and a post with reader's breakfasts will be up tonight!
 
 

müsli, bröd och vindruvor.

Lördag - ICA's "grovt bröd med äpple" med smör och västerbottensost, A-fil med fruktmüsli och en klase vindruvor. En kopp varmt citronvatten.
 
Godmorgon!
Idag vaknade jag upp hos min gulliga mormor som precis fyllt åttio år. Så min lördag kommer mest bestå av släktkalas och massa firande!
Frukosten blev lite enklare, men fortfarande god och det påminde mig om hur gott fruktmüsli är.
Ha en fin lördag vänner!
 
 
--
Translation:
Saturday - Swedish brand ICA's "bread with apple" with butter and cheese, sour milk with fruit muesli and some grapes. A cup of hot lemon water.
 
Godmorning!
Today I woke up at my lovely grandparents house. My grandma is having her 80'th birthday and today there is going to be a party with all our relatives to celebrate. Today's breakfast was of a simplier kind, but yet tasty, and it reminded me of how much I like fruit muesli!
Have a great day guys!
 
 

startsidan, frågor och sånt.

Godmorgon!
Och hej på er alla nya som har hittat hit! Jag såg att Morning Diaries hamnat på blogg.se startsidan igen och det gör mig så himla glad! Just nu pågår det en frågestund på bloggen, så ni har fortfarande idag på er att ställa frågor och så, om det är något ni undrar!
Kram på er!
 
 
--
Translation:
Morning Diaries was on the front page of the blog site blogg.se!
And today is also the last day to ask me questions before I make a post with anwsers. Hugs!
 


bloglovin
Matbloggstoppen