Klicka på bilden för att komma till sidan!
Nu har jag en rolig nyhet att dela med mig av! Morning Diaries har från och med idag flyttat till Radarmagazine.se! Så för att läsa alla nya inlägg kan ni klicka er in
HÄR!
Ni som följer bloggen på Bloglovin' kommer INTE behöva följa om utan ni kommer automatiskt följa bloggen fast på den nya adressen. Dock kan det ta några dagar innan länken byts ut, så tills dess måste ni klicka er in själva på den nya bloggen.
Jag hoppas att ni vill fortsätta följa ändå och att vi ses på Radarmagazine! Jag tror att detta kommer bli super!
Ny söndag innebär nya fina läsarfrukostar! Och ni kan som vanligt skicka in era frukostbilder till min mejl, fast nu skulle jag uppskatta ifall de var 800px breda istället för 700px som förut!
Emilias goda frukost bestod av grapefrukt, riskaka med kiwi, drickyoghurt, rooiboste och en croissant.
Alma åt surdegsbröd med tomat och persilja, juice och en kopp kaffe.
Beata lagade mandelpannkakor och åt det med limemarinerade hallon och turkisk yoghurt. Receptet till mandelpannkakorna återfinns
här!
Rebeccas frukost bestod av smörgås, skivad vattenmelon och en kiwi.
Adèle åt också pannkakor, fast gjorda på banan enligt
detta recept och med blåbär och varm honung till.
--
Translation:
This week's readers breakfast. Send in your breakfast photo, 800px wide, to my e-mail [email protected]!
--
The recipe to apple bake with cardamom protein fluff
Serves 1
You'll need:
1 apple
Muesli (or just nuts and berries)
1 eggwhite
4 tbsp quark
1/2 frozen banana
1/4 tsp cardamom
How-to:
Heat the oven to 200°C. Take out the core of the apple and cut into circular slices. Bake until soft in the oven, meanwhile make the cardamom fluff by whisking an eggwhite until it's fluffy. Mix the banana smooth and then add into the egg together with the quark and cardamom.
Layer apple slices with cardamom fluff and muesli inbetween. Eat and enjoy!
Lördag -
Vaniljkvarg med bananpengar, pumpafrön och hasselnötter. En kopp varmt citronvatten.
Äntligen helg! Efter en vecka med lite för lite sömn var det riktigt skönt att få sova ut imorse. Till frukost gjorde jag vaniljkvarg, som är superenkelt och hur gott som helst. Man bara blandar sin kvarg/kesella med vaniljpulver eller vaniljarom och rör ned en halv mosad banan också! Jag har haft lite ont om tid i veckan, men snart kommer både recept och frågestundssvar upp på bloggen. Tills dess får ni ha en fin lördag!
--
Translation:
Saturday – Vanilla quark with sliced banana, pumpkin seeds and hazelnuts. A cup of hot lemon water.
Finally it’s weekend! And after a long week with too little sleep it sure is well needed. For breakfast I had vanilla quark, which is super easy to make and oh-so-tasty. Simply mix quark with vanilla powder or vanilla extract, and also add half a mashed banana! Have a great saturday guys!
Okej!
Lite försenat, eftersom min helg varit rätt fullbokad, men fortfarande lika fina som vanligt kommer veckans läsarfrukostar. Har fortfarande många på lager så publicerar dem lite eftersom, men ni kan ändå skicka in nya om ni vill till min mejl
[email protected]!
Alma åt två skivor rostat vörtbröd med ost och tomat, en skål med äppelmos, knäckebröd och mjölk samt juice.
Saras goda frukost bestod av havregrynsgröt kokt med mandlar, chiafrön och smaksatt med lime och kokos, toppat med blåbär, mjölk och cashewnötter.
Ellen åt lingongrova med ägg, ost och skinka och paprika och fruktsallad med kanel, russin och keso!
Sannas frukost var extra lyxig med flera brödsorter, ost, apelsin, marmelad, skinka, salami och grönsaker!
Cornelia lagade bananpankakor med vaniljyoghurt och värmda jordgubbar!
Paulinas fukost bestod av grapefrukt och grekiskt bröd med äggröra, körsbärstomater och färsk basilika. Samt ett annat grekiskt bröd med sallad, skinka, regato-ost och rädisor.
--
Translation:
This week's readers breakfast. Send in your breakfast photo, 700px wide, to my e-mail [email protected]!
Klicka på bilden för att se receptet i större format! (Nypan salt ska tillsättas till bottnen tillsammans med de övriga ingredienserna)
--
Translation:
Breakfast cheese cake
Serves 1
You'll need:
0,5 dl oats
1 tsp psyllium seeds
2 tsp virgin coconut oil
A pinch of salt
0,5 dl yoghurt (I used blueberry yoghurt)
1 eggwhite
A pinch of vanilla powder
1/2 banana
50 g frozen raspberries
For the crust:
Combine the oats, psylliums seeds (can be omitted), coconut oil and a pinch of salt. Stir and the press out in a pie dish or an oven proof bowl. Bake for 7-10 minutes at 225°C or until it gets a golden color. Don't worry if it's a bit "crumb-y" it will come together overnight. Set to cool.
For the first layer:
Blend yoghurt, an eggwhite and a pinch of vanilla together and stir well. Then pour over the crust and microwave for about 40 seconds at full effect our until it isn't loose any more.
For the second layer:
Mix banana and raspberries together until smooth. Pour the mixture over the rest of the cheese cake. Cover with plastic foil add leave in the fridge overnight. Take out in the morning, eat and enjoy!
Denna vecka har jag fått in en himla massa läsarfrukostar! Det känns såklart jättekul, men för att inte inlägget ska bli alltför långt har jag valt att spara vissa till nästa söndag och publicera dem då istället. Så ifall din bild inte är med denna gång, så håll utkik, den kommer att komma upp! Och även om jag fått in en del bilder får ni gärna fortsätta in era frukostbilder 700px breda till min mejl
[email protected]. Men nu kikar vi på hur era frukostar sett ut denna vecka!
Matilda åt vaniljkesella blandat med hallon med banan, färskpressad grape/apelsinjuice, en kiwi, kalkon/keso/gurkmacka och en äggmacka med dill.
Sallys frukost 2013 bestod av fil med äpple, chiafrön och gojibär. Knäcke med keso, gurka och kalkon.
Alma åt tegröt toppad med mango. Finn crisp med jordnötssmör och kokos, fruktsallad på apelsin och mango samt ett glas juice.
Lovisa åt en frukostvariant med linfrön på yoghurten tillsammans med juice och smörgås med paprika.
Cissis frukost var sojayoghurt med frusen mango, hackade hasselnötter, mandlar och russin, plus en ostmacka med paprika och en kopp kaffe till det.
Fanny lagade ugnsbakad päron-kokosgröt och åt den toppad med päron och kokosgrädde.
Erikas frukost bestod av kesoplättar med jordgubbar, blåbär och bananpengar. Toppad med lite vaniljsocker, och en kopp te med kakao och apelsin-smak.
Godmorgon!
Och hej på er alla nya som har hittat hit! Jag såg att Morning Diaries hamnat på blogg.se startsidan igen och det gör mig så himla glad! Just nu pågår det en frågestund på bloggen, så ni har fortfarande idag på er att ställa frågor och så, om det är något ni undrar!
Kram på er!
--
Translation:
Morning Diaries was on the front page of the blog site blogg.se!
And today is also the last day to ask me questions before I make a post with anwsers. Hugs!